Meniu
Coșul meu
Transport gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Apele Nordului - Ian McGuire

Apele Nordului - Ian McGuire
-75 %
Apele Nordului - Ian McGuire
Economisești: 30.05 lei
39.95 lei
9.90 lei
Fără TVA: 9.43 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734667703
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Finalist la Man Booker Prize 2016

„Un roman care ne aduce aminte de limitele omului.” (Martin Amis)

În 1859, după ce a fost dat afară pe nedrept din armată, Patrick Sumner nu are altă alegere decît să devină medic la bordul unei baleniere aflate în drum spre cercul polar. Dar cînd, în mijlocul călătoriei, unul dintre muşi este sodomizat şi ucis cu brutalitate, Sumner devine fără voia sa detectiv. Curînd va înfrunta un rău mult mai mare decît întîlnise în timpul asediului oraşului Delhi: pe Henry Drax, harponier, sodomist, ucigaş cu sînge-rece, întruchiparea răului absolut. De fapt, nici unul dintre membrii echipajului de pe Volunteer nu este ceea ce pare, nici măcar medicul nostru. Fiecare are secretele şi intrigile lui, îi bănuieşte pe toţi cei din preajmă, iar expediţia de vînătoare se dovedeşte, în realitate, o faţadă pentru afaceri sinistre.

„Fascinant şi sclipitor prin enigmele sale, Apele Nordului pare rezultatul întîlnirii dintre Joseph Conrad şi Cormac McCarthy într-un port prăpădit, în timp ce se salută cu o înclinare ursuză din cap.” (Colm Tóibín)

„Proza lui McGuire este plină de viaţă şi prospeţime, iar romanul său încîntă prin atmosfera de mister şi prin originalitate. Poate că la suprafaţă e scăldat în sînge, însă în profunzime este străbătut de un curent de frumuseţe întunecată şi înălţătoare.” (The Spectator)

„Apele Nordului vorbeşte despre legăturile dintre personaje, dar şi despre relaţia lor cu pustietatea arctică. Atunci cînd nu se mai sprijină unii pe alţii, marinarii de pe balenieră îşi pierd puterea în lupta cu necuprinsa nepăsare polară. În faţa peisajului, ei îşi văd neputinţa, viaţa măruntă, stăpînită de demonul violenţei.” (The Guardian)

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Sameday
Livrare in Romania
11.90 Lei
24-48 ore