Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Baiatul salbatic - Paolo Cognetti

Baiatul salbatic -  Paolo Cognetti
-67 %
Baiatul salbatic - Paolo Cognetti
Economisești: 20.05 lei
29.95 lei
9.90 lei
Fără TVA: 9.43 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734674763
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Roman autobiografic înrudit cu bestsellerul Cei opt munţi, Băiatul sălbatic are drept protagonist un bărbat în vîrstă de treizeci de ani, singuratic, dezorientat şi care şi-a pierdut încrederea în sine. Cei zece ani în care nu a mai văzut munţii unde a descoperit libertatea pe cînd era copil şi-au lăsat amprenta asupra sa, transformîndu-l într-un om vlăguit şi demoralizat. Şi acesta e motivul pentru care se hotărăşte să închirieze o cabană aflată la 1.900 de metri altitudine ca să trăiască, timp de cîteva luni, viaţa la care visase întotdeauna în secret. Izolat de lume, avînd drept companie doar nişte localnici, cîteva animale şi cărţile autorilor preferaţi – Henry David Thoreau, Jon Krakauer, Elisée Reclus –, îşi recapătă forţele, redescoperind totodată esenţa propriei fiinţe: inspiraţia de a scrie. Jurnal, meditaţie filozofică şi jurnal de călătorie deopotrivă, Băiatul sălbatic este o reflecţie profundă asupra singurătăţii, prieteniei şi relaţiei cu natura şi cu familia. O carte emoţionantă şi plină de forţă aparţinînd uneia dintre vocile de prim rang ale literaturii italiene contemporane.


„Băiatul sălbatic conţine esenţa unei experienţe: catalog al lucrurilor auzite la umbra copacilor, intuiţii mărunte şi astrale, prietenii învăluite în tăcere şi citate bine alese, pentru că, la urma urmei, nici un tovarăş de călătorie nu e mai generos şi mai sociabil decît o carte.” (Panorama)

„O scriitură discretă şi rafinată, un text profund care poate fi citit în aceeaşi măsură ca un imn închinat naturii şi ca povestea formării unui caracter.” (Le Monde des Livres)

„Dacă muntele este o încercare pentru trup şi minte, atunci e deopotrivă o provocare pentru limbaj. Impetuos şi limpede ca un torent, limbajul cărţii lui Paolo Cognetti se măsoară cu peisajul şi cu el însuşi.” (Le Courrier)

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
14.90 Lei
2-3 zile lucratoare