Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Criza zonei euro si viitorul Europei - Daniel Daianu, Giorgio Basevi

Criza zonei euro si viitorul Europei - Daniel Daianu, Giorgio Basevi
-74 %
Criza zonei euro si viitorul Europei - Daniel Daianu, Giorgio Basevi
Economisești: 28.60 lei
38.45 lei
9.85 lei
Fără TVA: 9.38 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734657186
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Pe linga consecintele economice dramatice, recesiunea din 2007-2009 a avut si un alt efect important, evidentiind minusurile institutionale si de politici de fond ale proiectului euro. Aparut in 2014 la bine-cunoscuta editura Palgrave Macmillan, volumul prezinta dinamica crizei zonei euro si incearca sa identifice mai multe cai de ameliorare a functionarii acestei zone. Analizind evenimentele recente din Uniunea Europeana, autorii arata ca criza nu poate fi explicata doar prin risipa bugetara; hibe majore de design institutional si aranjamente de politici defectuoase, care au favorizat dezechilibre tot mai mari intre statele membre ale UE, stau de asemenea la originea dificultatilor si a nemultumirilor din zona euro. Desi proiectul Uniunii Bancare poate oferi o solutie pentru intarirea coeziunii zonei, exista detalii tehnice importante si probleme de planificare in timp a schimbarilor care trebuie sa fie lamurite. Viitorul Europei, sustin autorii, depinde in mare masura de modul in care vor fi stabilite politicile nationale si europene. Iar pentru aceasta este nevoie de viziune economica si de reforme curajoase.

„Acest volum reprezinta o contributie importanta, oferind o perspectiva unica asupra eforturilor de a intelege criza zonei euro.” (Serge Rey, Universite de Pau et des Pays de l’Adour)
„Recomand aceasta carte nu doar specialistilor, ci si publicului larg.” (Giancarlo Gandolfo, Accademia Nazionale dei Lincei, Roma)
Detalii
Autor Daniel Daianu, Giorgio Basevi
Gen literar Economie
Editura Polirom
Colectie Economie si societate
Format H: 23cm | l: 16cm
Numar pagini 280
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare