Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya

De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya
De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya
-50 %
De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya
De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya
De Veghe - Joydeep Roy-Bhattacharya
Economisești: 15,00 lei
29,95 lei
14,95 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734651290
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Roman nominalizat la International IMPAC 2014 si aflat pe lista Publishers Weekly Best Books 2012

O emotionanta reinterpretare a mitului Antigonei pe fundalul Razboiului din Afganistan

Pornind de la mitul stravechi al Antigonei, De veghe surprinde un moment al operatiunii Enduring Freedom – razboiul impotriva talibanilor din Afganistan, care a durat mai bine de un deceniu si in care si-au pierdut viata peste doua mii de soldati americani. Dupa o noapte de inclestari violente cu insurgentii afgani, un grup de soldati de la o baza militara izolata din provincia Kandahar se confrunta cu o
situatie-limita. O femeie afgana sosita din munti le cere trupul fratelui ei cazut in lupta. Sa fie o sinucigasa, o spioana sau doar o sora indurerata care vrea sa-si ingroape fratele dupa datina? Prin vocile femeii, soldatilor si interpretului lor, se contureaza nu doar raspunsul la aceasta intrebare, ci si imaginea obsedanta a realitatilor teribile ale razboiului. Redand in chip magistral atmosfera claustrofobica a bazei militare, unde personalul se lupta clipa de clipa cu amenintari nevazute, iar linia frontului este tot mai imprecisa, De veghe ofera una dintre cele mai impresionante si mai complexe imagini ale conflictelor armate din epoca noastra.

„Sub ochii nostri, rezistenta unei garnizoane americane izolate din Afganistan e macinata nu de forta armelor, ci de vointa unei singure femei, care crede neabatut in adevar si dreptate.” (J.M. Coetzee)

„Joydeep Roy-Bhattacharya readuce in actualitate mitul nepieritor al Antigonei in acest roman curajos, visceral. Dar De veghe deschide noi drumuri si face ceea ce reinterpretarile tragediei nu au reusit: dezvaluie latura profund umana a fiecarui personaj in parte, stirnind astfel deplina empatie a cititorului.” (NPR.org)

„De veghe este cel mai stralucit roman despre unul dintre evenimentele care au marcat inceputul secolului XXI. Prin aceasta carte, Joydeep Roy-Bhattacharya se dovedeste a fi un Norman Mailer al zilelor noastre.” (ABC Brisbane)

Detalii
AutorJoydeep Roy-Bhattacharya
Gen literarLiteratura contemporana
EdituraPolirom
ColectieBiblioteca Polirom
FormatH: 20cm | l: 13cm
Numar pagini304
Tip copertaPaperback
TraducatorIoana Filat

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
Livrare in Europa
20 Euro
> vezi țările