Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Femei fara barbati - Shahrnush Parsipur

Femei fara barbati - Shahrnush Parsipur
-53 %
Femei fara barbati - Shahrnush Parsipur
Economisești: 16,00 lei
29,95 lei
13,95 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734646821
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

O capodopera a literaturii contemporane, o carte interzisa de cenzura iraniana

Romanul Femei fara barbati a inspirat in anul 2009 o celebra ecranizare, pentru care regizoarea ei, Shirin Neshat, a cistigat Leul de Argint la Festivalul de film de la Venetia.

Femei fara barbati urmareste destinele intretesute a cinci femei care ajung sa traiasca laolalta intr-o gradina din apropierea Teheranului. Cele cinci, printre care se numara o prostituata, o femeie instarita de virsta mijlocie si o profesoara, ajung sa ilustreze voci ale femeilor din societatea iraniana contemporana confruntate cu discriminarea generata de gindirea traditionalista si dogmatica. Farrokhlagha, proprietara gradinii magice, si-a ucis accidental sotul tiran. Mounes, necasatorita desi are 38 de ani, a fost atacata si ucisa de propriul frate. Gradina in care se regasesc cele cinci personaje reprezinta pentru ele un spatiu al izolarii si al libertatii, in care se refugiaza de realitate, dezvaluind astfel chipuri ale oprimarii la care sint supuse femeile din Iran.

„In Femei fara barbati, Shahrnush Parsipur afirma inca o data adevarul simplu ca fragilitatea si puterea isi stau alaturi, iar calitatile acestea sint delicate, pretioase si vesnic feminine.” (Shirin Neshat, regizoarea filmului Femei fara barbati)

„Shahrnush Parsipur isi scrie romanul cu unelte de prozator, dar si de polemist; Femei fara barbati e si o forma de protest impotriva discriminarii femeii in traditia persana.” (Publishers Weekly)

Detalii
Autor Shahrnush Parsipur
Gen literar Literatura contemporana
Editura Polirom
Colectie Biblioteca Polirom
Format H: 20cm | l: 13cm
Numar pagini 152
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei