Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Liceenii - George Sovu

Liceenii - George Sovu
3 + 1 Gratis
Liceenii - George Sovu
27.50 lei
Fără TVA: 26.19 lei
  • : In stoc
  • Producator: Corint
  • Model: 9786067820584
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

George Sovu (1931–2016), personalitate complexa a literaturii romane contemporane, a fost prozator, romancier, poet, scenarist, jurnalist, realizator de emisiuni radiofonice si de televiziune, inspector scolar, profesor de limba si literatura romana si autor de manuale de limba si literatura romana, ocupand astfel un loc de cinste in galeria numelor importante ale invatamantului, literaturii si cinematografi ei romanesti. Dintre scrierile sale amintim: Cadenta generatiei (1974), Declaratie de dragoste (1978), Liliac alb in ianuarie (1984), Extemporal la dirigentie (1987), Liceenii in alerta (1993), Romanticii (2003), O iubire care nu moare (2013).

Liceenii, aparut in anul 1986, cu Stefan Banica Jr., Oana Sarbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru in rolurile principale, a cunoscut un enorm succes de public, devenind in scurt timp un film emblematic pentru mai multe generatii de adolescenti.

„Literatura despre tineret si pentru tineret, proza lui George Sovu este fi dela efortului de formare a unor constiinte patrunse de necesitatea perfectibilitatii lor. Tocmai in acest sens, evocarile caracterologice tind catre pedagogia unui «paradis rotund», ideal anevoie de atins, dar niciodata parasit...

Proza lui George Sovu poseda imense resurse de autenticitate artistica... Aptitudinea realista a scriitorului de a surprinde confl icte indelungate, abil mascate insa, de un personaj sau altul, se cuvine semnalata...”

Detalii
Autor George Sovu
Gen literar Young Adult
Editura Corint
Format
Numar pagini 13x20 cm
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare