Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk

O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk
O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk
-15 %
O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk
O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk
O ciudatenie a mintii mele - Orhan Pamuk
Economisești: 8.24 lei
54.95 lei
46.71 lei
Fără TVA: 44.48 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734658794
  • : https://www.daffisbooks.ro/image/catalog/Produse/Pdf/O%20ciudatenie%20a%20mintii%20mele.pdf
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Premiul Nobel pentru Literatura 2006

Romanul O ciudatenie a mintii mele, prima carte publicata de Orhan Pamuk dupa dobindirea Premiului Nobel pentru Literatura (2006), este o epopee moderna, desfasurata pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), in centrul careia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul si bragagiul Mevlut Karatas. Povestea adeseori induiosatoare a contraeroului Mevlut Karatas, cu bucuriile, sensibilitatile, izbinzile si, mai ales, esecurile sale, este de fapt povestea „celuilalt Istanbul”, a vinzatorilor stradali, a cartierelor de baraci, a imigrantilor din Anatolia care ajung sa schimbe, treptat, textura si stilul de viata traditional al orasului, pe valul ambiguu al pribegiilor moderne. Modernizarea orasului, petrecuta pe fundalul eternelor framintari politice, se asociaza cu disparitia unor indeletniciri traditionale, cu modificarea dramatica a peisajului uman, cu nenumarate infringeri personale, nevazute si nestiute, care marcheaza destinele „generatiilor pierdute” ale Istanbulului contemporan.

„Unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Pamuk si inceputul ideal pentru cei care vor sa-l cunoasca pe autorul turc. Prin cartea sa, Pamuk face pentru Istanbul ce a facut Joyce pentru Dublin. El surprinde nu doar ceea ce vezi si simti intr-un oras, ci si cultura, credinta si traditiile, oamenii si valorile lui… O scrisoare de dragoste pentru Turcia moderna.” (The Washington Post)
„Femeile din aceste pagini sint fabuloase… In mijlocul uriasei intinderi a Istanbulului, intre Orient si Occident, Pamuk foloseste o multime frematatoare de personaje ca sa spuna povestea unei culturi mereu in schimbare si a multelor sale discordii.” (The Boston Globe)
„O ciudatenie a mintii mele e o vasta colectie de personaje, evenimente, case, mincaruri, obiecte care, dupa cum isi va da seama cititorul dupa ce va fi citit sase sute de pagini, pot fi cuprinse sub un singur nume: Istanbul.” (The Guardian)
Detalii
Autor Orhan Pamuk
Gen literar Literatura contemporana
Editura Polirom
Colectie Biblioteca Polirom
Format H: 20cm | l: 13cm
Numar pagini 608
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare