Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

O noua istorie a serviciilor secrete sovietice - Jonathan Haslam

O noua istorie a serviciilor secrete sovietice - Jonathan Haslam
-65 %
O noua istorie a serviciilor secrete sovietice - Jonathan Haslam
Economisești: 26,00 lei
39,95 lei
13,95 lei
Fără TVA: 13,29 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734658749
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Pina acum, istoriile serviciilor secrete sovietice s-au axat aproape exclusiv pe KGB, fara sa acorde foarte multa atentie serviciilor speciale ale armatei. Bazindu-se pe surse mai greu accesibile, Jonathan Haslam ne ofera o istorie completa a serviciilor secrete sovietice si arata cum acestea au fost cruciale pentru supravietuirea URSS, in special dupa moartea lui Stalin, cind Razboiul Rece a devenit mai dur si unii agenti comunisti pe care se bazase regimul – Klaus Fuchs, sotii Rosenberg, Donald Maclean – au fost demascati. Dupa aceste esecuri, Nikita Hrusciov si succesorii sai au renuntat la recrutarea ideologica, recurgind la santaj si mita. Noua tactica a fost atit de eficienta, incit nu putem trage decit o singura concluzie: in final, Occidentul a cistigat in ciuda razboiului spionilor, iar nu datorita acestuia. Haslam face o incursiune in lumea misterioasa a spionilor, cirtitelor si agentilor dubli si aduce o perspectiva noua asupra istoriei serviciilor secrete, de la Revolutia din Octombrie pina la sfirsitul Razboiului Rece, ajungind inclusiv la Vladimir Putin si la puterea pe care o detine FSB in Federatia Rusa.


„Haslam isi ia in serios misiunea de a reconstitui istoria spionajului sovietic. Cartea sa umple mari lacune.” (Foreign Affairs)

„O istorie detaliata a serviciilor de spionaj rusesti, de la revolutie pina la glasnost. O excelenta descriere a mecanismelor din spatele Razboiului Rece.” (Kirkus Reviews)
Detalii
Autor Jonathan Haslam
Gen literar Istorie
Editura Polirom
Colectie Historia
Format H: 23.5cm | l: 16cm
Numar pagini 312
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare