Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Pachet Iosif si fratii sai - Thomas Mann (3 vol) Top 10

Pachet Iosif si fratii sai - Thomas Mann (3 vol) Top 10
-60 %
Pachet Iosif si fratii sai - Thomas Mann (3 vol) Top 10
Economisești: 45,05 lei
75,00 lei
29,95 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: DAF-139
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE
Iosif si fratii sai. Istoriile lui Iacob. Tanarul Iosif Vol. 1 - Thomas Mann

 

Traducere din limba germana si note de Petru Manoliu

„Aici, pe tinarul Iosif il cuprindea ameteala… Era un om ca noi, asa ne pare, si, desi traia timpuriu, era – matematic vorbind – la fel de departe de inceputurile omenescului (si vom trece cu totul sub tacere inceputurile in sine ale lucrurilor) ca si noi, caci inceputurile de care vorbim se afla intr-adevar in intunericul abisal al fintinii fara fund, iar noi, in cercetarea noastra, ori trebuie sa ne multumim cu pseudoinceputuri relative, pe care le confundam cu adevaratul inceput, asa cum Iosif il confunda pe pribeagul din Ur, pe de o parte, cu tatal acestuia si, pe de alta parte, cu propriul sau strabunic, ori sintem momiti adinc, tot mai adinc in trecut, dintr-un orizont in altul, inapoi in nemarginire.”

 

Iosif si fratii sai vol.2: Iosif in Egipt - Thomas Mann

 

Traducere din limba germana si note de Petru Manoliu 

„Ma iubesti, Usarsif, zeu intrupat in sclav, soimul meu ceresc, ma iubesti, oare, asa cum te iubesc eu, inca de mult, cu voluptate si chin? Iti arde si tie singele de dor dupa al meu, cum imi arde mie singele dupa tine, incit a trebuit sa-ti pictez scrisori dupa o lupta indelungata, vrajita cum sint de umerii tai aurii si de faptul ca toti te iubesc, si mai ales de privirea ta de zeu, sub care trupul mi s-a prefacut, iar sinii mi-au crescut, ajungind ca fructele iubirii? Culca-te cu mine! Daruieste-mi, daruieste-mi tineretea si splendoarea ta, iar eu iti voi darui o voluptate cum n-ai visat, stiu eu ce spun! Lasa capetele si picioarele noastre sa stea laolalta, sa ne fie nespus de bine si sa murim unul intr-altul, caci nu mai pot indura sa traim in doi, unul intr-o parte, celalalt in alta!”

Iosif si fratii sai vol. 3: Iosif, Hranitorul - Thomas Mann

 

Traducere din limba germana si note de Petru Manoliu.

„Dumnezeu te-a dat si te-a luat, sopti Iacob, si te-a dat iarasi, dar nu de tot. El te-a si pastrat. Este adevarat ca El a primit ca sangele animalului sa treaca drept cel al fiului si, totusi, nu esti, ca Isaac, o jertfa refuzata. Mi-ai vorbit de bogatia gandurilor Sale si de inaltul, indoitul inteles al hotararilor Lui – ai vorbit inteligent. Caci intelepciunea este a Lui, dar a dat omului inteligenta sa inteleaga, cu grija si ingrijorare, acele hotarari. Pe tine, El te-a ridicat si te-a repudiat totodata; ti-o spun la ureche, copil drag, si esti destul de inteligent s-o poti auzi. Te-a ridicat deasupra fratilor tai, cum ti-ai ingaduit s-o visezi – eu, fiul meu cel mai drag, am pastrat mereu in inima visele tale.”

Detalii
AutorThomas Mann
Gen literarLiteratura contemporana
EdituraPolirom
ColectieTop 10+
FormatH: 18cm | l: 10.6cm
Numar pagini1824
Tip copertaPaperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
Livrare in Europa
20 Euro
> vezi țările