Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Pan Wolodyjowski. Vol. I+II - Henryk Sienkiewicz

Pan Wolodyjowski. Vol. I+II - Henryk Sienkiewicz
-15 %
Pan Wolodyjowski. Vol. I+II - Henryk Sienkiewicz
Economisești: 6.74 lei
44.95 lei
38.21 lei
Fără TVA: 36.39 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734687473
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Premiul Nobel pentru Literatura 1905.

Pan Wołodyjowski incheie celebra trilogie din care mai fac parte romanele Prin foc si sabie si Potopul, dedicata de Sienkiewicz istoriei Poloniei. Eroul romanului, cavalerul Michał Wołodyjowski, care s-a calit in batalii si si-a facut un renume de luptator neinfricat, s-a retras la manastire dupa moartea neasteptata a logodnicei sale, hotarat sa se desparta de toate cele lumesti. Dar fratii lui de arme nu se impaca deloc cu pierderea sa si incearca in fel si chip sa-l convinga sa se intoarca alaturi de ei, mai ales ca ostirile otomane devin pe zi ce trece o amenintare tot mai reala.

Presarat cu descrieri magistrale de batalii, portrete pitoresti de personaje, intrigi intortocheate si povesti de dragoste de neuitat, romanul Pan Wołodyjowski ne dezvaluie un Sienkiewicz aflat la apogeul creatiei, care isi delecteaza cititorii cu pagini de o maiestrie artistica inegalabila.

Si in Pan Wołodyjowski, ca si in celelalte romane inspirate din trecutul Poloniei, Sienkiewicz a folosit drept nucleu al intregii tesaturi factologice un fapt istoric spre care se alearga si pe care il pregatesc toate componentele subiectului. Daca in Prin foc si sabie acest punct culminant al actiunii era asedierea Zbarażului de catre Hmelnitki aliat cu urdiile tatare, iar in Potopul – rezistenta eroica de la Jasna Góra atacata de suedezi, in ultima parte a tripticului maniera este similara: lupta care se da intre aparatorii cetatii Kamieniec din Podolia si navalitorii turci.” (Stan Velea)

Henryk Sienkiewicz (1846-1916) este unul dintre cei mai cunoscuti prozatori polonezi. Si-a facut studiile la Universitatea Imperiala din Varsovia, urmand mai intai Facultatea de Medicina, apoi pe cea de Drept si in cele din urma transferandu-se la Institutul de Filologie si Istorie, unde si-a descoperit pasiunea pentru limba polona veche. Din aceasta perioada dateaza primele incercari literare. A publicat primul roman in 1872, in foileton, in revista Wieniec. A colaborat la revista Wieniec, la Gazeta Polska si la alte publicatii, construindu-si o cariera jurnalistica de succes.

A scris numeroase romane si nuvele care s-au bucurat de aprecierea publicului si de elogiul criticii. Dintre acestea amintim: trilogia istorica ce cuprinde romanele Prin foc si sabie (1884), Potopul (1886) si Pan Wołodyjowski (1888), Fara ideal (1891), Familia Połaniecki (1895), Quo Vadis (1896), Cavalerii teutoni (1900), Pe camp de glorie (1906), Convulsii (1910), Prin pustiu si jungla (1912). In 1905 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatura. Romanele sale au fost traduse in numeroase limbi si ecranizate in repetate randuri.

Detalii
Autor Henryk Sienkiewicz
Gen literar Fictiune mitologica si istorica
Editura Polirom
Colectie Top 10+
Format H: 18cm | l: 10.6cm
Numar pagini 808
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
14.90 Lei
2-3 zile lucratoare