Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Poezii - George Cosbuc

Poezii - George Cosbuc
-25 %
Poezii - George Cosbuc
Economisești: 2.50 lei
10.00 lei
7.50 lei
Fără TVA: 7.14 lei
  • : In stoc
  • Producator: Andreas
  • Model: 9789738958425
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Plasata în colectia Clasici Romani cartea de fata se alatura celorlalte prin care se valorifica potentialul creativ al poporului român prin reprezentati de seama. Prin cuvântul clasic se poate întelege clasicismul ca si curent literar dar si o valoare perena ce strabate timpul si care prin repetitie constanta se pastreaza în constiinta unei comunitati.

Desfasurarea existentei în cercul strâmt între viata si moarte pastreaza constiinta treaza unui popor,a unei natiuni în concertul culturii universale. Colectia Clasici Romani nu face altceva decât sa reînvie câteva din cele mai importante creatii artistice ale celor ce au plasat valorile nationale în context universal si sa refaca astfel geneza si moartea pentru a se pastra vie viata spirituala. Volumul Poezii semnate de George Cosbuc prin structura lui cuprinde grupajele de poezii intitulate pe rând Balade si idile aparut în 1893, Fire de tort a aparut în 1896, Ziarul unui pierde-vara din anul 1902, Cântece de vitejie publicat prima data în 1904 dar si o serie de poezii nepublicate sub un titlu anume grupând 48 de texte poetice.

De asemenea cartea cuprinde repere bibliografice unde sunt evidentiate câteva din cele mai importante momente ale vietii si creatiei lui Cosbuc dar si un glosar de termeni pentru o mai buna întelegere a textelor de catre lectorul avizat.Grafica este în acord cu întreg continutul cartii descoperindu-se cu fiecare pagina migala si talentul de artizan care strabat timpul si reusesc sa-l învinga. Poeziile cuprinse în acest volum se circumscriu tematicii fundamentale din lirica sa de la cea a timpului ce se scurge inexorabil si continuând cu istoria,natura si dragostea sau cosmogonia,al nasterii,al genezei omul plasat în cadrul universului cosmic.


Din cuprins:

Noapte de vara

Nu te-ai priceput

Nunta Zamfirei

Vestitorii primaverii

Ex ossibus ultor!

Trei, Doamnem, si toti trei

El-Zorab

Rada

Moartea lui Fulger

Subtirica din vecini

Mama

Noi vrem pamant!

Regina ostrogotilor

Doina

Iarna pe ulita

Braul Cosanzenii

Cantec

Nunta in codru

O scrisoare de la Muselim-Selo

Pasa Hassan

Povestea gastelor

Parabola semanatorului

Patria romana

Detalii
Autor George Cosbuc
Gen literar Bibliografie scoalara
Editura Andreas
Colectie Clasici romani
Format H: 20cm | l: 13cm
Numar pagini 144
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
14.90 Lei
2-3 zile lucratoare