Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 99 lei.

Proximitati si marturisiri - Ioan Pintea

Proximitati si marturisiri - Ioan Pintea
-65 %
Proximitati si marturisiri - Ioan Pintea
Economisești: 18,86 lei
28,85 lei
9,99 lei
  • Stock: În Stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789732329764
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 99 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Jurnal de cititor/scriitor, Proximitati si marturisiri cultiva, cu dreapta masura, ambele vocatii ale autorului, atit pe cea sacerdotala, cit si pe cea culturala.

Proximitati si marturisiri contine insemnari, reflectii, notatii, culturale si teologice, scrise de-a lungul anilor. Ioan Pintea nu doar consemneaza, ci si analizeaza intilniri esentiale pe care le-a avut cu personalitati marcante din lumea teologica si cea culturala. Un loc aparte il detine, desigur, N. Steinhardt, care i-a fost parinte spiritual, luminindu-i calea catre sinele propriu. Multe pagini descriu experiente de viata, alternind intre literatura si teologie. Autori importanti sint readusi in actualitate printr-o lectura proaspata, adecvata timpului nostru. Temele si personajele acestora sint retrezite si devin contemporane noua.
Ioan Pintea evoca, nostalgic, momente traite ca paroh intr-un sat cu totul special din Transilvania, dar si secvente din calatoriile facute la Viena, Ierusalim, Amsterdam, Venetia, Sankt Petersburg etc.

„Din multimea preocuparilor si daruirilor sale, nu se putea ca Ioan Pintea sa nu scrie jurnal. Lecturi infrigurate, farime de trairi estetico-religioase, revelatii sau domesticitati «argheziene», intilniri, intrebari, evocari ale copilariei sau ale tineretii optzeciste, note de drum in tara si prin Europa, literatura, morala, credinta, tot ce se petrece in sine si in preajma lui se incarca de sens, devine semn existential, amestec de livresc si traire efervescenta. O puzderie de nume, date, titluri, figuri si intimplari prin care – spiritual receptat – diurnul cel mai banal se inalta ca noua dimensiune a fiintei. De-am avea macar douazeci, daca nu o suta, de astfel de preoti (asa cum dorea Noica tinerii «mincatori de foc» prin care sa facem cultura de performanta), cu totul altfel ar arata dialogul intelectualilor laici cu Biserica Ortodoxa.” (Dan C. Mihailescu)

Detalii
Autor Ioan Pintea
Gen literar Literatura Romana
Editura Polirom
Colectie Cartea Romaneasca
Format H: 20cm | l: 13cm
Numar pagini H: 20cm | l: 13cm
Tip coperta Paperback

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun