Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Proza si teatru - Vasile Alecsandri

Proza si teatru - Vasile Alecsandri
2 + 1 Gratis In afara stocului
Proza si teatru - Vasile Alecsandri
11,00 lei
Fără TVA: 10,48 lei
  • : In afara stocului
  • Producator: Andreas
  • Model: 9786068271347
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Din cuprins: "Istoria unui galbân"; "Vasile Porojan"; "Balta-alba"; "Chirita în provintie"; "Cucoana Chirita în voiaj"; "Chirita în balon"; "Sandu Napoila ultra-retrogradul"; "Chirita în Iasi sau doua fete s-o neneaca"

"Chirita e o contesa d'Escarbanas si, dupa cum s-a dovedit, o madame Angot, personaj popular în teatrul bulevardier de la începutul veacului al XIX-lea.

Tipurile comediei clasice, tânarul neghiob, fata care vrea sa se marite, valetul natâng sunt evidente si inevitabile. Opera lui Alecsandri nu ramâne mai putin originala. Chirita este o cocheta batrâna si totdeodata o buna mama, o burgheza cu dor de parvenire, dar si o inteligenta deschisa pentru ideea de progres, o bonjurista. Amestecul de anteree si fracuri, de moldoveneasca grecizanta si jargon franco-român, de tabieturi patriarhale si de inovatii de lux occidental da un tablou inedit, încantator pentru ochiul de azi. Veselia nebuna a cupletelor, învârtirea în dant a personajelor, ritmica în genere a acestor comedii dau nastere unei placute emotii arheologice." George Calinescu

Detalii
Autor Vasile Alecsandri
Gen literar Bibliografie scolara
Editura Andreas
Colectie Clasici romani
Format H: 20cm | l: 13cm
Numar pagini 256
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare