Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul - John Lewis Gaddis

Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul - John Lewis Gaddis
NOU -15 %
Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul - John Lewis Gaddis
Economisești: 7,49 lei
49,95 lei
42,46 lei
Fără TVA: 40,44 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734683000
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

Traducere de Diana-Elena Ţuţuianu

După încheierea, în 1945, a celui de-al Doilea Război Mondial, a început o nouă confruntare, de o natură şi o amploare fără precedent, pe care George Orwell o va numi Războiul Rece: din 1947 pînă la căderea Zidului Berlinului (1989) şi apoi a Uniunii Sovietice (1991), lumea va trăi sub ameninţarea unui conflict nuclear. Cercetînd o serie de arhive deschise de curînd şi apelînd la numeroase mărturii şi volume de memorii, John Lewis Gaddis analizează în profunzime desfăşurarea, dar şi cauzele declanşării unor evenimente care au marcat a doua jumătate a secolului XX. Într-o sinteză remarcabilă, Gaddis readuce la viaţă toate episoadele importante ale unei epoci care, mai mult decît oricare alta, a modelat configuraţia geopolitică a lumii de azi, cum ar fi blocada Berlinului, cursa înarmării nucleare, Războiul din Coreea, criza Canalului Suez, reprimarea revoltei maghiare, construirea Zidului Berlinului, Războiul din Vietnam, criza rachetelor din Cuba sau zdrobirea „primăverii de la Praga”. Războiul Rece este povestea unui şir neîntrerupt de situaţii de criză şi subterfugii, negocieri şi minciuni, tirani şi lupte pentru putere – dar şi a unor oameni obişnuiţi care au schimbat cursul istoriei.

„Remarcabilă... Cea mai accesibilă sinteză a conflictului scrisă pînă acum.” (The Boston Globe)

„Scrisă într-un stil alert şi lucid, constituie o ideală introducere în abordarea acestui subiect.” (The New York Times)

„O istorie inedită, admirabil de concisă... Gaddis este o autoritate în domeniu, iar stilul fluent şi simţul său pentru anecdota grăitoare fac din lectura acestei cărţi o adevărată plăcere.” (The Economist)

Detalii
Autor John Lewis Gaddis
Gen literar Istorie
Editura Polirom
Colectie Historia
Format 16 x 23.5 cm
Numar pagini 312
Tip coperta Paperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
9.99 Lei
2-3 zile lucratoare