Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari
-25 %
Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari
Economisești: 18.74 lei
74.95 lei
56.21 lei
Fără TVA: 53.54 lei
  • : In stoc
  • Producator: Polirom
  • Model: 9789734648887
  • : https://www.daffisbooks.ro/image/catalog/Produse/Pdf/Sapiens.%20Scurta%20istorie%20a%20omenirii.pdf
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Bestseller New York Times


Publicată iniţial în Israel în 2011, Sapiens a devenit rapid bestseller internaţional, fiind tradusă în peste patruzeci de limbi.

Acum 100.000 de ani, pe pămînt existau cel puţin şase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întîmplat cu celelalte? Şi cum am ajuns să fim stăpînii planetei? De la începuturile speciei noastre şi rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global pînă în modernitate, Sapiens îmbină istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraşe, regate şi imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi şi în cărţi, dar şi cum am devenit sclavii birocraţiei, ai consumerismului şi ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor, căci de cîteva decenii am început să încălcăm legile selecţiei naturale care au guvernat viaţa în ultimii patru miliarde de ani. Dobîndim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci şi pe noi înşine. Încotro ne duce aceasta şi ce vrem să devenim?

„Interesantă şi provocatoare... Ne ajută să înţelegem de cît de puţin timp sîntem pe acest pămînt, de cît de puţin timp există lucruri ca agricultura sau ştiinţa şi de ce este bine să nu le luăm ca pe ceva de la sine înţeles.” (Barack Obama)

„Sapiens abordează cele mai mari probleme ale istoriei şi ale lumii moderne, fiind scrisă într-o limbă plină de viaţă.” (Jared Diamond)

„O istorie a civilizaţiei captivantă, provocatoare... combinată cu o gîndire nonconformistă şi fapte uimitoare. Această carte fascinantă şi distrugătoare de mituri nu poate fi rezumată... pur şi simplu trebuie s-o citeşti.” (Financial Times)

„În această analiză exhaustivă a istoriei oamenilor, Harari le oferă cititorilor ocazia să reconsidere totul: de la supravieţuirea lui Homo sapiens pînă la fascinanta chestiune a modului în care societatea se organizează prin ficţiuni.” (Booklist)

„Sapiens îi poartă pe cititori într-un tur rapid al istoriei speciei noastre... o lectură importantă pentru un sapiens cu preocupări serioase, care reflectează asupra lui însuşi.” (The Washington Post)

Media

Nu mi se-ntâmplă prea des să citesc o carte de non-ficțiune la ritmul cu care dau gata un roman palpitant. Dar cu Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, am făcut fix asta. Mi-am dat seama și de ce: fiindcă Yuval Noah Harari scrie o istorie super-complicată într-un stil cât se poate de limpede, care curge cu viteza unui thriller, al cărui personaj principal e specia noastră. Într-un moment istoric în care avem de furcă pe cont propriu cu criza maimuței interioare și, împreună, ne izbim de-o criză colectivă, a societății create de maimuțe-devenite-oameni,
Sapiens e o carte super-necesară. Fiindcă ne-ajută să înțelegem de unde și cum am venit și-ncotro e foarte plauzibil să ne-ndreptăm. Deși aproape că ne sufocăm în informație, ne e din ce în ce mai greu să punem bucățile 
de cunoaștere cap la cap, să distingem istoriile verificate și adevărurile întemeiate de balast.

Detalii
Autor Yuval Noah Harari
Gen literar Istorie
Editura Polirom
Colectie Historia
Format H: 23.5cm | l: 16cm
Numar pagini 384
Tip coperta Hardcover
Traducator Adrian Serban

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Livrare in Romania
14.90 Lei
2-3 zile lucratoare