Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Stejarul din Borzesti - Nicu Gane

Stejarul din Borzesti - Nicu Gane
3 + 1 Gratis
Stejarul din Borzesti - Nicu Gane
8,00 lei
  • : In stoc
  • Producator: Andreas
  • Model: 9786068271941
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 129 LEI
DREPT DE RETUR IN 30 DE ZILE

„N-am scris niciodata cu intentiunea de a-mi face un nume, de a câstiga laudele publicului sau alte favoruri. Am scris pentru mine, pentru propria mea multumire, pentru ca în aceasta munca singurateca si neinteresata uitam neajunsurile vietii si îmi gaseam linistea catre care nazuia sufletul meu.“ (Volumul „Zile traite“, Nicu Gane)


„In ziua de 1 Februarie 1828, in casa parinteasca din Ulita Mare a targului Folticeni, s-a nascut Nicu, fiul postelnicului Matei Gane, bastinas din judetul Sucevei, in care satele Ganeni si Ciumulestii-Ganel mai pastreaza amintirea vechei familii moldovenesti, astazi fara urmasi in partea locului...

Nicu Gane a avut norocul sa mosteneasca insusiri asa de bune: nobleta boereasca si darzenie de razas, mostenire pe care el a stiut sa o pastreze in tot cursul vietii lui...

Opera literara fundamentala a lui Nicu gane, o reprezinta cele trei volume de „Nuvele”, tiparite in mai multe editii (o parte din ele se regasesc in aceasta lucrare n.r.).

Niciunul dintre scriitorii nostri nu a fost mai mult tradus in limbi straine, ca Nicu Gane.

Aproape toate „Nuvelele” lui sunt traduse in franceza, in germana, suedeza...

Traducerile acestea au fost apreciate, pentru ca in „Nuvelele” lui Gane se reflecteaza specificul sufletului romanesc. (vol. „Nicu Gane” de Artur Gorovei)


Lucrarea include: „Stejarul din Borzesti”; „Aliuta”; „Piatra lui Osman”; „Astronomul si doftorul”; „Comoara de pe Rarau”; „Petrea Dascalul”; „Catrintas”; „Hatmanul Baltag”; „Zgârcitul”; „Duduca Balasa”; „În vacante”.


Detalii
AutorNicu Gane
Gen literarPovesti
EdituraAndreas
ColectieClasici romani
FormatH: 20cm | l: 13cm
Numar pagini144
Tip copertaPaperback

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Curier rapid - GLS
Livrare in Romania
9.99 Lei
Livrare in Europa
20 Euro
> vezi țările