Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Carti Adulti

De ce unii aşteaptă ani la rînd să fie alături de persoana iubită, în timp ce alţii nu au răbdare şi îşi continuă viaţa fără să mai privească în urmă? Încercînd să înţeleagă aşteptarea ca alegere voluntară care ne modelează destinul, Aurora Liiceanu se îndreaptă către lumea literaturii şi pune sub l..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
„O întrebare pe care şi-o punea mereu Octavian Paler, încă din tinereţe, era legată de faptul că lumea modernă nu mai poate crea mituri. Singurele mituri oarecum «moderne» care pot fi puse alături de miturile anticilor au toate aceeaşi caracteristică: sînt produse de o capodoperă literară. E vorba d..
26.95 lei 22.91 lei Fără TVA:21.82 lei
Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea „Sfinta Ana” Rohia.Editie ingrijita, note, studiu introductiv si referinte critice de Stefan IloaieRepere biobibliografice de Virgil BulatIndici de Macarie MotognaVolumul contine CD audio cu Predica la Duminica Ortodoxiei.Volumul reprez..
69.95 lei 59.46 lei Fără TVA:56.63 lei
Scris sub forma unui jurnal cu insemnari zilnice, Desertul pentru totdeauna imbina relatarea intimplarilor prezente cu intoarcerile in timp – copilaria petrecuta la poalele Muntilor Fagaras, in satul Lisa, anii de scoala si de liceu. Povestirea e intrerupta adesea de gindurile autorului, care isi ma..
26.95 lei 22.91 lei Fără TVA:21.82 lei
Se spune că prima iubire nu se uită. Unii susțin că e ceva magic, alții că e doar o chestiune de compatibilitate chimică între două persoane. Aurora Liiceanu arată cum privesc prima dragoste scriitorii, pe de o parte, și oamenii de știință, pe de alta. Vom vedea cum își povestesc prima iubire Turghe..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Ea e o femeie trecută de prima tinereţe. El e un bărbat care a lăsat la rîndul lui în spate anii tinereţii, căsătorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunţă dragostea plină de pasiune care îi va lega mai bine de zece ani. La capătul acestor ani însă El o părăseşte pe Ea, pentru a se întoarce la..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Prefata de Catalin TolontanDaca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui rinduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Ch..
36.95 lei 31.41 lei Fără TVA:29.91 lei
Enigmaticul titlu al cartii spune, intr-un fel, totul: caci „exuviile” sint pieile lepadate, carcasele subtiri lasate in urma de fluturi atunci cind ies din pupe, invelisurile napirlite ale vietatilor care, crescind, se transforma cu totul. La fel facem si noi cu ipostazele noastre vechi, infantile,..
22.95 lei 19.51 lei Fără TVA:18.58 lei
Toţi am pierdut la un moment dat pe cineva drag. Sînt pierderi previzibile – ştim că partenerul de viaţă sau prietenul care suferă de o boală incurabilă nu va mai fi mult timp lîngă noi – şi pierderi neaşteptate, ca atunci cînd primim vestea că el a murit într-un accident. Sînt pierderi pe care nu l..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Martin Breda a absolvit liceul. E hotărît să devină detectiv criminalist. Înainte de a urma studiile superioare, lucrează în diverse locuri ca muncitor necalificat, dornic să cunoască diferite medii și tipologii umane. O întîlnește pe Maraia, o tînără învăluită într-un abur enigmatic, pasionată de c..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Romanul Fetita care se juca de-a Dumnezeu a fost distins cu Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, editia 2015Un roman surprinzator, emotionant si plin de umor care exploreaza, prin ochii inocenti ai Raditei si cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund Romania postcomunista..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea „Sfinta Ana” Rohia.Editie ingrijita, note, studiu introductiv, referinte critice si indici de George ArdeleanuRepere biobibliografice de Virgil BulatIn genul tinerilor... (1934) reprezinta volumul de debut al lui N. Steinhardt.„Ceea ce ..
44.95 lei 38.21 lei Fără TVA:36.39 lei
Intre viata si carti - Nicolae Steinhardt Intre viata si carti - Nicolae Steinhardt
-15 % In afara stocului
Editie ingrijita, studiu introductive, note, referinte critice si indici de George ArdeleanuRepere biobibliografice de Virgil Bulat„Deschis in fata suprarealismului, a literaturii onirice, a noului val (Nouveau Roman), N. Steinhardt le apreciaza si in masura in care dislocarile, discontinuitatea, de..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Volumul reuneste biografiile unor femei exemplare, a caror existenta a fost legata de arta si care si-au uimit contemporanii prin originalitate: Coco Chanel (1883-1971), cunoscuta creatoare care a revolutionat lumea modei, Elisaveta Bagreana (1893-1991), poeta laureata a Premiului Nobel, Cecilia Cut..
32.95 lei 28.01 lei Fără TVA:26.67 lei
Mai actual ca oricind, volumul de „polemici cordiale” abordeaza o varietate de teme morale si estetice problematizate in eseuri ce iau forma unor scrisori, discursuri ori convorbiri imaginare. Dupa ce explica sensul paradoxalei formule din titlu, Octavian Paler ne poarta de la Judecata lui Paris la ..
22.11 lei 18.79 lei Fără TVA:17.90 lei
Mereu dispus sa se intoarca pe firul memoriei, Octavian Paler evoca locuri, oameni si credinte care i-au influentat viata sau modul de a gindi. La Bruxelles, are senzatia permanentei infruntari intre trecut si prezent, incarnate in Contele de Egmont si Manneken Pis. La Atena, Parthenonul si zidul lu..
24.95 lei 21.21 lei Fără TVA:20.20 lei
Astăzi, cînd celebritatea este considerată ca fiind echivalentă cu succesul în viață, cine mai vrea să fie anonim? Oamenii își postează opiniile și fotografiile pe rețelele de socializare, în speranța că le vor vedea cît mai mulți și că vor ajunge astfel vedete, chiar dacă la nivel micro. Cînd o ase..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Relaţia dintre soacre şi nurori a fost dintotdeauna subiect de glume, dar şi de discuţii serioase. O regăsim în poveştile populare şi în zicători, în romane şi în show-uri TV, unde, în general, soacra apare ca un personaj negativ, iar nora, ca o victimă. Rivalităţile şi conflictele soacră-noră, care..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Despre cărțile lui Vladimir Nabokov, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, s-a scris mult. Dar și viața lui personală i-a preocupat pe cercetători: provenind dintr-o familie aristocratică, a părăsit Rusia natală de teama bolșevicilor și a locuit în Germania, Franța și Statele Uni..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Fiecare dintre noi are propria poveste de viață, diferită de poveștile celorlalți. De ce însă de cele mai multe ori nu ținem cont de asta și tindem să-i judecăm pe toți la fel? De ce urmăm modele sau conveniențele, deși așa nu sîntem neapărat mai fericiți? Pornind de la întîmplări personale și de la..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Un bărbat și o femeie se întîlnesc pe peronul unei gări pustii. El este profesor și a fugit din orașul în care locuia, terorizat de îmblînzitorii de cobre. Ea se numește Eleonora și și-a părăsit la rîndul ei orașul de teama dresorilor de cîini. Gara în care cei doi așteaptă pare ruptă de lume: ceasu..
37.95 lei 32.26 lei Fără TVA:30.72 lei
„Această carte nu e o culegere de texte publicate. E o rememorare. Pe baza unei părţi (texte integrale, fragmente sau chiar amănunte) din articolele în care m-am risipit, în ultimii cinci ani, şi a unor întîmplări legate de ele, am încercat să alcătuiesc o cronică a întrebărilor acestei perioade. Nu..
27.95 lei 23.76 lei Fără TVA:22.63 lei
Afişare 1 - 22 din 22 (1 pagini)