Meniu
Coșul meu
Transpot gratuit la comenzi de minimum 129 lei.

Carti Adulti

Naziran, o tînără pakistaneză a cărei viaţă a fost doar un lung şir de violenţe şi umilinţe, nu mai are faţă. Trăsăturile i s-au topit, pielea îi este plină de cicatrice, iar ochii arşi de acid nu vor mai putea vedea niciodată. La doar 20 de ani, în plină noapte, cineva i-a vărsat acid pe faţă în ti..
39.95 lei 33.96 lei Fără TVA:32.34 lei
Arsa de vie a fost tradusa in zeci de limbi si publicata in milioane de exemplare in intreaga lume.Nascuta intr-un sat din Cisiordania, Souad afla repede ca, in lumea traditionala in care traieste ea, sa fii fata este un blestem. Baietii merg la scoala, fetele nu. O fata trebuie doar sa munceasca si..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Autoportret intr-o oglinda sparta - Octavian Paler
-15 % In afara stocului
„In acest «autoportret» imi pun, mai explicit, o problema mai veche. Ce am in urma mea? O biografie? Sau un destin? Biografia mea n-are nimic spectaculos. Poate doar faptul ca am trait usor somnambulic, intre realitate si vis, sa fie interesant. Dar daca vad in urma mea, cum inclin sa vad, «un desti..
24.95 lei 21.21 lei Fără TVA:20.20 lei
„O eminenta europeana zicea, zilele trecute, ca «Europa trebuie sa se intoarca in istoria si geografia sa». Care «istorie»? Practic, Europa se constituie din aluviunile unor istorii diferite. A Greciei antice, a Romei antice si a crestinismului. Si care «geografie»? Pe cit de unitar pare un continen..
24.95 lei 21.21 lei Fără TVA:20.20 lei
În călătoria sa de un an prin lume (India, Birmania, Japonia, China, America), Aldous Huxley îşi notează impresiile puternice lăsate de locurile pe care le vizitează şi de oamenii pe care îi cunoaşte. India şi Birmania sînt pentru el prilej de a vorbi despre istoria culturală a Caşmirului, despre ar..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Umberto Eco si-a publicat primul roman, Numele trandafirului, cind avea aproape cincizeci de ani. Dupa mai bine de doua decenii, Confesiunile ofera o retrospectiva a activitatii sale de romancier si prezinta modul in care isi construieste operele, de la alegerea perioadei si a locului in care plasea..
24.03 lei 20.43 lei Fără TVA:19.45 lei
Scris sub forma unui jurnal cu insemnari zilnice, Desertul pentru totdeauna imbina relatarea intimplarilor prezente cu intoarcerile in timp – copilaria petrecuta la poalele Muntilor Fagaras, in satul Lisa, anii de scoala si de liceu. Povestirea e intrerupta adesea de gindurile autorului, care isi ma..
26.95 lei 22.91 lei Fără TVA:21.82 lei
„Sint extrem de recunoscatoare pentru doua lucruri: ca m-am nascut in Coreea de Nord si ca am scapat din Coreea de Nord.” (Yeonmi Park)Yeonmi Park a crescut crezind ca e normal sa vada cadavre in drum spre scoala si sa fie atit de flaminda, incit sa manince plante salbatice. A fost invatata sa nu-si..
37.95 lei 32.26 lei Fără TVA:30.72 lei
 In Escale in timp si spatiu, ca de altfel in mai toata opera sa, N. Steinhardt abordeaza domenii dintre cele mai variate. In„notele necronologice de drum” din Elvetia, Franta, Belgia si in convorbirile purtate in redactia revistei Vatra si in notele„literare si de alt fel”, comentariile o..
69.95 lei 59.46 lei Fără TVA:56.63 lei
Traducere din limba engleza de Ioana GeorgescuPovestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibaniM-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cind am fost atit de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.Cind talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan..
39.95 lei 33.96 lei Fără TVA:32.34 lei
Prefata de Catalin TolontanDaca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui rinduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Ch..
36.95 lei 31.41 lei Fără TVA:29.91 lei
Intre viata si carti - Nicolae Steinhardt Intre viata si carti - Nicolae Steinhardt
-15 % In afara stocului
Editie ingrijita, studiu introductive, note, referinte critice si indici de George ArdeleanuRepere biobibliografice de Virgil Bulat„Deschis in fata suprarealismului, a literaturii onirice, a noului val (Nouveau Roman), N. Steinhardt le apreciaza si in masura in care dislocarile, discontinuitatea, de..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Jurnalul Fericirii - Nicolae Steinhardt Jurnalul Fericirii - Nicolae Steinhardt
-15 % In afara stocului
Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea „Sfinta Ana” Rohia.Argument de P.S. Justin Hodea SigheteanulEditie ingrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil BulatNote de Virgil Bulat si Virgil CiomosCu „Un dosar al memoriei arestate" de George Ardelea..
69.95 lei 59.46 lei Fără TVA:56.63 lei
Leila s-a născut într-o familie de imigranți marocani din Franța și a fost crescută în tradiția musulmană. Cu o mamă supusă față de soț și zece frați, este condamnată încă din copilărie la rolul de slujnică în casă. Ajunsă la vîrsta adolescenței, se revoltă, dar, sătul de tentativele ei de emancipar..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Ayaan Hirsi ALI este activistă pentru drepturile femeilor și susținătoare a libertății de exprimare, autoarea volumelor Infidel, The Caged Virgin, Nomad, Heretic și The Challenge of Dawa, bestselleruri New York Times. Născută în Mogadishu, Somalia, a crescut în Africa și Orientul Mijlociu înainte de..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.30 lei
„Cea mai impresionantă carte de memorii a unui star rock de la apariţia Cronicilor lui Bob Dylan.” (Chicago Tribune)Pe cînd eram doar nişte puşti, autobiografia lui Patti Smith, surprinde cu onestitate şi sensibilitate viaţa clocotitoare din New Yorkul anilor ’60-’70. Totul se petrece în e..
19.95 lei 16.96 lei Fără TVA:16.15 lei
Mai actual ca oricind, volumul de „polemici cordiale” abordeaza o varietate de teme morale si estetice problematizate in eseuri ce iau forma unor scrisori, discursuri ori convorbiri imaginare. Dupa ce explica sensul paradoxalei formule din titlu, Octavian Paler ne poarta de la Judecata lui Paris la ..
22.11 lei 18.79 lei Fără TVA:17.90 lei
In ianuarie 1982, Marina Moradi-Bakht, pe atunci in virsta de 16 ani, este arestata, apoi torturata si condamnata la moarte pentru crime politice: protestase la scoala impreuna cu alti tineri atunci cind, in urma revolutiei din Iran, propaganda islamica si studierea Coranului devenisera mai importan..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Traducere din limba catalană de Marius‑Adrian HazaparuÎn fiecare dimineață, el conduce rugăciunea la moschee. Deși e mic și are un glas firav, toți îl ascultă cu atenție, pentru că este un bun musulman, generos și corect. Prietenii și vecinii săi nu știu însă că sub acel turban nu se află un imam, c..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Zeina a crescut într-o suburbie din Franța, într-o familie musulmană tradițională. Deși inițial a refuzat cu înverșunare, din cauza presiunilor familiei și a violenței soțului, a ajuns să poarte niqab. Ascunzîndu-și corpul, fața și chiar ochii, a devenit doar o umbră a fetei dinainte, un spectru făr..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Cîștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace și autoarea de bestselleruri Malala Yousafzai le aduce în faţa noastră pe cîteva dintre persoanele aflate în spatele statisticilor și știrilor zilnice despre milioanele de oameni din întreaga lume ce sînt forţaţi să-și părăsească domiciliul. Vizitele făcute ..
34.95 lei 29.71 lei Fără TVA:28.29 lei
Maria, creștină din Bakhdida, o veche așezare din nordul Irakului, este profesoară de engleză. În 2014, cînd Statul Islamic pune stăpînire pe orășelul ei, are 35 de ani. E frumoasă, blondă, cu ochii verzi – o pradă de preț pentru jihadiști. În decurs de doi ani, va fi vîndută de treisprezece ori ca ..
29.95 lei 25.46 lei Fără TVA:24.25 lei
Traducere din limba engleză şi note de Anca Irina IonescuViaţa lui Freud este o operă monumentală, care a necesitat şase ani de scris şi cercetări neîntrerupte, precum şi interviuri cu urmaşii lui Sigmund Freud, construind un portret fascinant şi nuanţat al părintelui psihanalizei de-a lungul e..
59.95 lei 50.96 lei Fără TVA:48.53 lei
Afişare 1 - 24 din 24 (1 pagini)