Meniu
Coșul meu
Transport gratuit la comenzi de minimum 149 lei.

Ocolul pamantului in 80 de zile - Jules Verne

Ocolul pamantului in 80 de zile - Jules Verne
3 + 1 Gratis -30 %
Ocolul pamantului in 80 de zile - Jules Verne
Economisești: 7.50 lei
25.00 lei
17.50 lei
Fără TVA: 16.67 lei
  • : In stoc
  • Model: JV-7
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE MINIM 149 LEI
DREPT DE RETUR GRATUIT IN 30 DE ZILE

Ocolul pamantului in 80 de zile-Jules Verne

Ocolul Pamantului in 80 de zile (in limba franceza Le tour du monde en quatre-vingts jours) este unul din romanele de aventuri ale lui Jules Verne care s-a bucurat de mare succes de public. Publicat pentru prima data sub forma de serial in Les Temps, intre 6 noiembrie si 22 decembrie 1872, romanul a fost tiparit in volum in 1873. In poveste, londonezul Phileas Fogg, care si-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii sai din Reform Club ca poate sa faca ocolul pamantului in 80 de zile. Aceasta calatorie extraordinara are la baza revolutionarea transporturilor, eveniment care marcheaza secolul al XIX-lea si inceputul revolutiei industriale. Aparitia noilor modalitati de transport (calea ferata, vaporul cu aburi) si deschiderea canalului Suez in 1869 au scurtat distantele, timpul necesar parcurgerii lor. […]
Mai tarziu, in aceeasi zi, la Reform Club, Fogg poarta o discutie cu privire la un articol din Daily Telegraph, care prevede faptul ca deschiderea unui nou tronson de cale ferata in India face posibila calatoria in jurul lumii in 80 de zile. El face pariu pe 20000 lire cu colegii sai de la Reform Club ca va face ocolul lumii in acest interval de timp. Insotit de valetul Passepartout, pleaca cu trenul din Londra la 8:45 PM, pe 2 octombrie 1872, intoarcerea la Reform Club fiind stabilita pentru 21 decembrie 1872.
Dupa multe peripetii in jurul lumii, ajunge inapoi in Londra, impreuna cu Passepartout si Aouda, o tanara parsi pe care a salvat-o de la arderea pe rug, Phileas Fogg se indragosteste de Aouda, un sentiment impartasit si de ea, si decid sa se casatoreasca, dupa ce o anunta ca a pierdut pariul care l-a dus in jurul lumii.
Passpartout afla de la preotul care trebuia sa oficieze casatoria ca datorita faptului ca au calatorit spre est au castigat o zi intreaga: acum nu e duminica, asa cum credeau ei, ci sambata.

Passepartout ii comunica lui Fogg acest lucru si pornesc imediat spre Reform Club, ajungand tocmai la timp pentru a castiga pariul.

Detalii
Autor Jules Verne
Numar pagini 224

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Sameday
Livrare in Romania
11.90 Lei
24-48 ore